[COFFEETUNES.DK] Tips & Trix til FreeBSD

Om Torben Sørensen

Jeg startede med Linux engang I 1995 - en ældre version af Slackware. Det var ikke lige mig, og jeg lagde derfor Linux på hylden til jeg i 1998 fik en kopi af RedHat 5.0. Det var en dejlig dag :)
Jeg brugte udelukkende RedHat Linux I ca. 2 år og var vældig glad for det. RedHat har jo udviklet pakke formatet RPM og der kan fåes et hav af applikationer i RPM-format.

FreeBSD devil Jeg købte en version af SuSE Linux da den var I version 6.2. Det var også en dejlig dag. Senere prøvede jeg Redmond Linux, BearOS Linux, BeOS, Sun Solaris 8 og andre *NIX distributioner.

Jeg var meget forvirret og kunne ikke rigtig bestemme mig for en bestemt distribution af Linux og da slet ikke hvilken Window Manager jeg skulle bruge; De var alle samme dejlige... men på hver deres måde!

Det irreterede mig grusomt at hvis man skiftede Linux distribution eller bare kom til at sidde ved en maskine, som havde en anden distribution end den jeg havde derhjemme, anede man ikke hvor man skulle finde diverse filer: RedHat har fx konfigurations filer i ét bibliotek mens Slackware har dem et andet sted... øv!

En skønne dag var der en venlig gut I en unavngiven LUG, der var så venlig at sige "FreeBSD" højt (eller var den på en mailinliste... hmmm). Jeg fattede straks keyboard'et og gik på www.freebsd.org hvor jeg kunne læse en masse om et OS der var et HELT SYSTEM og et fantastisk pakkesystem.

Det måtte jeg prøve! Som sagt så gjort! Jeg downloadede 4 ISO-filer fra ftp.dk.freebsd.org og brændte dem på CD'er. Satte skive 1 I CDROM'en og tændte PC'en!

FreeBSD var installeret - let og elegant. Men nu kommer det svære så (tænkte jeg): Konfigurationen af mit nye system. Det var nu ikke så svært endda, men for at man ikke skal sidde om bøvle med nogle af tingene som jeg gjorde, har jeg lavet denne tips & trix liste.

Med venlig hilsen
Torben Sørensen
  -- www.tinx.dk


Copyright 2004 © www.coffeetunes.dk